FAQ
Neglelak skal lufttørre, hvor gellack hærder under en UV-lampe. Gellack er mere holdbart, og den skaller ikke af, ligesom det ofte opleves med neglelak. En gellack er lidt tykkere i konsistensen sammenlignet med en almindelig neglelak.
LAQ Shield gellakker er høj pigmenterede farver, derfor ligger pigmenterne helt tætte når gelakken påføres. Gellakken har en blød konsistens, som gør at den ikke laver striber eller løber. Den har en praktisk pensel og er i ergonomisk emballage, så selv en nybegynder let kan anvende produktet på neglepladen.
Forskellen på akrylnegle og gellack negle er først og fremmest det materiale, der lægges på neglen. Akrylnegle laves med en acryl gel, som lægges på neglene. LAQ Shields acrylgel er på tube, og meget let at påføre neglene med en akrylpensel som dyppes i LAQ Shield Prepare – således gelén ikke klistre til penslen. Akryl Gel er til at lave kunstige negle, enten med en forlængelse eller blot til forstærkning af egen negle. Acrylgel skal også hærde i UV-lampen.
Gellacknegle laves med en lak, der er lidt tykkere end en almindelig neglelak. Lakken skal tørre under en UV-lampe – herefter er det hærdet og klar til enten næste lag eller klar til brug, uden du skal være bekymret for at komme til at lave streger i eller ødelægge gellacken. Gellak er ikke en kunstignegl, men blot en lak.
Gellack har en betydelig længere holdbarhed end neglelak har. Neglelak holder typisk kun få dage. Gellack kan holde i op til 3-4 uger. Ulempen ved neglelak er også, at du ofte kan opleve, at det kan tage lang tid, før neglelakken er helt tør. Med gellack skal den blot under UV-lampen, og så er du good to go.
Hvordan gellack skal lægges på minder meget om, når du lægger neglelak. Der er dog lidt ekstra, der skal gøres. For det første så skal du sikre dig, at dine negle er rene og klar til gellacken. Først skal neglebånd skubbes tilbage og evt. klippes af. Så skal neglene files i form og buffes. Brug prepare væsken og sørg for at der ikke er snavs og bakterier på neglene. Brug derefter en base coat, så neglens overflade bliver jævn. Efter en tur under UV-lampen er neglene klar til en flot gellack farve. Påfør din gellack, som ville du lægge neglelak på. Gellack er lidt tykkere i konsistensen, end neglelak er – så det er også lidt en tilvænningssag at arbejde med gellack. Der kan lægges flere lag gellack, hvis dette ønskes. Det er bare vigtigt, at neglene kommer under UV-lampen efter hver påførsel. Slut af med en top coat for at give neglene det sidste finish og for at styrke holdbarheden.
Vi anbefaler ikke man starter op, før man har læst vores brugervejledning, hvor hele processen er nøje beskrevet.
Som beskrevet i svaret på ‘Hvordan lægger jeg gellack?’, så kræver det lidt mere at lægge gellack, end hvis det bare var neglelak, der skulle på neglene. Med et startkit kan du få fingrene i et komplet neglesæt, så du er klar til at lave smukke gellack negle derhjemme på dig selv og dine veninder.
Med et komplet neglesæt eller startkit får du en UV-lampe, base coat, top coat, neglebuffer, neglefil, Prepare væske og Take It Off væske. Du kan også vælge en Delux version, hvor du, udover det der er i basispakken, får negleolie, 3 valgfrie gellacker, en ekstra neglefil og en neglebåndsskubber.
Følgende tre produkter skal anvendes:
· LAQ Shield Stanniol Wraps
· LAQ Shield Take it off
· LAQ Shield Nail Oil
Tager processen længere tid, er det vigtigt du tjekker om du har fulgt fremgangsmåden korrekt. Med Take It Off tager processen maks. 12 minutter, lad aldrig væsken sidde længere tid. Hvis du river eller piller gellakken af neglene kan naturneglen ødelægges. LAQ Shield skal altid fjernes præcist som anvist, således naturneglene ikke skades.
Så når det er tid til, du skal fjerne din gellack, skal du bruge en gellack-fjerner væske. Det tager lidt tid, fordi gellack er enormt holdbart, så man må bevæbne sig med tålmodighed. Først skal der files let på neglen, så topcoaten bliver brudt. Derefter bruges stanniol wraps eller vatrunddeller med Take it off væsken på til at putte på neglene. Sid i blød med stanniol wraps i ca. 10 minutter, hvorefter du kan skubbe den opløste gellack af neglene.
Vi anbefaler ikke man tager det af, før man har læst vores brugervejledning, hvor hele processen er nøje beskrevet.
Der er ikke et entydigt svar, for det er op til den enkle forbruger. Vi kan give dig informationer om produktet, også vurderer du selv om du har lyst til at bruge produkterne.
Gellak, Gel polish og shellak er alle en betegnelse for det samme – en UV-lak, de hærder kun i UV lys. De er det man kalder hybrid, en blanding af gelé og neglelak. Dvs. at det er kemisk stærkere end almindelig neglelak, men ikke stærkere end kunstige negle. Det er vigtigt at bemærke at LAQ Shield ikke indeholder HEMA (2-Hydroxyethyl Methakrylat).
Men det er kemi, og er man i tvivl, anbefaler vi at man ikke bruger gellak under graviditet og amning.
LAQ Shield gellak indeholder ikke HEMA (2-Hydroxyethyl Methakrylat).
LAQ Shield er gennem en unik teknologi udviklet med henblik på at give forbrugeren den bedste kvalitet og samtidig minimere risikoen for allergi. LAQ Shield er som et af de få, et dansk mærke. Det betyder at LAQ Shield produkterne lever op til alle danske standarder.
Vær opmærksom på når du vælger UV-lak, at det du vælger ikke kun lever op til europæiske krav – men til danske.
Bl.a. finder du også LAQ Shield i en stor detailkæde, da LAQ Shield også må sælges i dansk detailhandel pga. den unikke formel.
Vi kan kun stå inde for garantien, hvis man kun bruger LAQ Shield produkter. Vi har ikke selv testet om man kan bruge andre mærker sammen med LAQ Shield, og kan derfor ikke rådgive om det kan fungere.
Når det så er sagt, har vi fået tilbagemeldinger fra kunder der har forsøgt sig frem, og at det fungerer udmærket.
Det der er det afgørende er om det er en LED UV-lampe, da det kræves for at lakken kan hærde. LED betyder at lampen er udstyret med LED pærer. UV betyder at lampen giver UV-lys. Ydermere er det afgørende hvor mange watt lampen er på. Den skal have minimum 24 watt. LAQ Shields lampe har 36, og har din lampe af andet mærke mindre end 36 watt, skal du give lakken længere tid i din lampe. Har den mere, kan den bruges.
Vi kan kun stå inde for garantien, hvis man kun bruger LAQ Shield produkter. Vi har ikke selv testet om man kan bruge andre lampe mærker sammen med LAQ Shield produkterne, og kan derfor ikke rådgive om det kan fungere.
Når det så er sagt, har vi fået tilbagemeldinger fra kunder der har forsøgt sig frem, og at det fungerer udmærket.
Først er det vigtigt at påpege at vi, hos LAQ Shield, ikke er læger og må derfor ikke diagnosticere. Men der vil altid være en risiko for at man kan få allergi over for gellak, base, top eller andre væsker, som vi bruger til manicure. Akkurat som man kan få allergi af vaskepulver, hårfarve, cremer, parfumer mm.
Sammensætning af gellak. Gellak er en polymer, der indeholder forskellige kemikalier, der kan blive et allergen.
Sticky Base Coat og Color Coat:
Dispersionslaget af Base’en eller farven (Color Coat) er ofte et allergen. Derfor bør man undgå situationer, hvor en Base Coat eller farven (Color Coat) med et ’sticky layer’ kommer i kontakt med huden omkring neglen. Man kan fjerne ’sticky layer’ forsigtigt med ”Prepare” og en fnugfri wipe, men det skal være uden at røre ved huden omkring neglen. Af samme årsag er vores Top Coat´s uden ’sticky layer’.
Alle gellakker – uanset mærke – har ’sticky layer’, da det er en del af gellakken. Kun Top Coat kan laves uden. Oftest er det ”sticky layer” der kan give en reaktion.
Gellak remover:
Ved fjernelse af gellak ved iblødsætning, anvendes en væske – og den kan hos nogen fremkalde en allergisk reaktion. I nogle væsker kan der f.eks. være lidt parfume i, og dette kan være nok til at fremkalde en reaktion hos enkle.
Forkert opbevaring:
Hvis man opbevarer gellak forkert, kan dens kemiske egenskaber ændres.
Hvis dette kommer i kontakt med huden eller man indånder dets dampe, kan kroppen reagere med en allergisk reaktion.
Beskyt huden på hænderne, ved altid at bruge handsker. Beskyt også dine luftvejene, når du arbejder. Så brug en maske og briller, eller endnu bedre et komplet sæt professionelt tøj: et hårnet, et forklæde, en maske og briller. Ideelt set bør tøj desinficeres efter hver klient. Engangsmasken skal skiftes, og brillerne beskytter også øjnene mod fint støv.
Alle produkter, der bruges under arbejdet: gellak, materialer til negleforlængelse, væsker, mm., – lægges væk i en speciel æske eller på en hylde.
Og glem ikke sådanne enkle, men effektive måder at beskytte dig mod f.eks. allergi; såsom udluftning af rummet, rengøring af alle overflader og værktøj. Rengøring bør udføres 2 gange om dagen: om morgenen og om aftenen, såvel som efter hver kunde.
Brug kun materialer af høj kvalitet.
Det er vigtigt at bemærke at denne rådgivning ikke specielt knytter sig til LAQ Shield produkter, men uanset hvilke mærke man arbejder med.
Det bedste er at tage en neglebåndsskubber og tørre af med ”Prepare”.
På neglebåndsskubberens spidse ende, laves en “paraply” med en fnugfri wipe. Altså den fnugfri wipe vikles omkring neglebåndsskubberens ende, og den vædes let i ”Prepare”. Rengør neglebåndet med neglebåndsskubberen med den sammenfoldet wipe. Er der kommet for meget gellak på neglebåndet, er det bedre at fjerne det hele fra neglepladen og neglebåndet, og starte forfra.
Hvis gellakken har hærdet i lampen, er det nødvendigt først at fjerne ”sticky layer” (den klistret overflade) fra gellakken. Tag derefter en neglebåndsskubber, og adskil FORSIGTIGT den tørre gellak fra huden omkring neglen, og klip den forsigtigt af med en negleklipper. Dette kræver virkelig nænsomhed, for man må ikke skade huden. Men det er også vigtigt at få det af, da man under ingen omstændigheder må have gellak til at sidde på huden i flere uger.