Påføring af LAQ Shield Gellack

LAQ shield er en yderst holdbar og glansfuld lak til neglene, som holder i op til tre uger. For at LAQ Shield kan hærde, skal neglene i UV/LED lampe efter hvert lag, du har påført. Vær altid opmærksom på ikke at lægge et tykkere lag, end du kan styre at
lakken ikke løber ud på neglebåndene. Gellak må ikke komme på neglebåndene eller huden.

1. Præparering af neglene
Gode forberedelser sikrer det bedste resultat! Start med ganske forsigtigt at skubbe dit neglebånd op, med en neglebåndsskubber. Den overskydende neglebåndshud klippes af med neglebåndsklipperen. 

Herefter gør du dine negle matte med neglebuffer/pudseklods. Sørg for at være forsigtig og kom godt ud til neglebåndenes kant, uden på nogen måde at file i huden. Anvend efterfølgende LAQ Prepare for at aftørre neglene, så underlaget er helt rent og desinficeret inden påførelse af base coat’en.

 

2. Base coat
Base coat’en lægges på som første lag for at udjævne neglens overflade. Den hjælper også med at binde farven til neglen.

Påfør kun på en finger ad gangen, og giv den ca. 10 sekunder i lampen. Vær især opmærksom på at vende tommelfingeren opad, lægger den skævt kan lakken løbe ned på neglebåndene. Efter pålægning af hele hånden skal neglene i UV/LED lampen lampen i 60 sekunder. Sådan gør du ved hvert eneste lag du påfører.

Efter Base coat’en har været i lampen, må du ikke røre ved neglene af to årsager. For det første må man ikke få gellak på huden. For det andet efter lader fingeren et fingeraftryk på base coat’en, og det forringer base coat’ens holdbarhed. Efter base coaten har været i lampen har den det man kalder for “sticky layer”. Sticky layer er et fedtet lag, som skal være der for at farven binder til base coaten. Men sticky layer er også det der kan give allergener, derfor skal man være ekstra opmærksom på aldrig at røre ved sticky layer. 

3. Color coat
Herefter påføres farven i et tyndt lag. Der kan lægges flere lag, alt efter hvor intens du ønsker farven skal være. Efter hvert lag skal neglene i UV/LED lampen i 60 sekunder. I sjældne tilfælde kan man opleve at LAQ’en ”rynker”, og det er fordi du har påført LAQ’en i for ‘tykke’ lag. Påfør hellere flere tynde lag, end et tykt – husk at hærde LAQ’en i UV/LED lampen efter hvert lag. Color coat har også, og skal have “sticky layer”.

4. Top coat
Top coat’en påføres til slut for at forsegle LAQ’en. Top coat’en efterlader LAQ’en modstandsdygtig, blank og skinnende. Her skal neglene have minimum 60 sekunder i UV/LED lampen. Neglene er nu 100% tørre, og vores top coat har ikke “sticky layer”, så neglene er klar til
”brug”. Det er vigtigt, at du ikke rører ved neglene mellem lagene, for den er ikke tør før top coat’en er påført og hærdet. Hvis du rører ved lakken inden top coat’en er hærdet, vil det sætte et fedtet aftryk, og din LAQ vil ikke være så holdbar.

5. Fjernelse af LAQ

Fjernelse af LAQ kræver tålmodighed og en forsigtig hånd. Når du ønsker at skifte lak, skal du enten file den af eller benytte vores Remover Gel, LAQ Take It Off. Hvis du bruger Remover Gel skal du starte med at file ganske forsigtigt på din LAQ, så du ”åbner” LAQ’en. Træk filen over neglen få gange med en let hånd. Det er kun top coat’en, der skal fjernes. Påfør LAQ Sheild Nail Oil på dine neglebånd og huden på fingerspidserne. Påfør så remover gel’en og lad den hvile på neglen til LAQ’en er opløst, dog maximum 10 minutter. Ofte vil den være opløst allerede efter ca. 5 minutter. Hvis du ønsker, at fjernelsen af LAQ’en skal gå lidt hurtigere, buf’ da forsigtigt på det øverste lag color coat, for at åbne lakken endnu mere. Det kræver lidt tålmodighed, og metoderne bør anvendes med omtanke. Når lakken er opløst kan du ’skubbe’ den af, gerne med en rosenpind. Du bør være meget forsigtig og bør aldrig file ovenpå din naturlige negl, da det kan give fileskader.

Glitter og swarowski sten

Bruger du glitter og/eller sten, skal dette påføres efter din color coat er påført – men inden du fører hånden i UV/LED lampen. Top Coat’en påføres efterfølgende.

Swarowski sten
Brug samme fremgangsmåde med base coat, og første lag color coat, som tidligere nævnt. Påfør andet lag color coat, og sæt herefter forsigtigt stenene i det stadigt våde lag LAQ. Du kan f.eks. bruge en neglebåndsskubber til påførelse af stenene. Giv color coat’en med sten 60 sekunder i UV/LED lampen. Herefter påføres top coat’en, og neglene skal nu have minimum 60 sekunder i UV/LED lampen.

Negleglitter
Brug samme fremgangsmåde med base coat og første og andet lag color coat, som tidligere nævnt. Tag lidt af din løse glitter og bland få dråber top coat heri. Påfør det på neglen hvor du ønsker din glitter med en lille pensel. Giv det 60 sekunder i UV/LED lampen. Herefter filer du forsigtigt på neglen med din buffer, kun ganske lidt, så værst ujævnheder fra glitteret bliver fjernet. Påfør nu sidste lag top coat, og giv neglene minimum 60 sekunder.

Mirror Powder
Lav dine negle helt færdige, med Base Coat, Color Coat og Top Coat, som tidligere nævnt. Efter neglene er helt færdighærdet, påfører du mirror powderet ved at gnide det på neglen, med din silicone tool. Fortsæt indtil du har opnået den ønskede effekt. Påfør igen herefter Top Coat, og giv det minimum 60 sekunder i UV/LED lampen.

Vigtigt!
LAQ Shield Gellack må ikke udsættes for sollys, da dette vil medføre at LAQ’en størkner. Du kan derfor ikke lakere med LAQ udendørs eller ved et vindue hvor sollys står ind. Penslen vil størkne på et øjeblik og LAQ’en vil være ødelagt. Må ikke benyttes af børn under 18 år.